Garasjelaget


Etter mange år med forarbeid er vi nå endelig i gang med prosjektet som skal gi oss nye garasjer. Her vil vi gi dere oppdatert informasjon om arbeidet som foregår, viktige beskjeder som vedrører medlemmer og alt av tegninger over prosjektet.

Oversiktsbilde av gammelt bygg i Bankveien

VI ER I MÅL!!!

24. mai 2024 åpnet vi siste bygg for bruk.

Stor gratulasjoner til alle i Nadderudskogen huseierlag for et oppgradert nærmiljø. Gratulerer også til alle beboere som har gjort dette mulig og som nå er eiere av en plass i byggene.

Tusen takk til alle leverandører som har gjort en fantastisk jobb for oss. Her vil vi nevne:

Oskar og Tormod Wike AS – Totalentreprenør
Rambøl – Prosjekt kontrollør
Cleve Broch AS – Arkitekt
VS Element AS – Betongelementer
Optimera Byggsystemer AS – Tømmerarbeider
Elektro Nettverk Service AS – Elektroarbeider og ladere
BACAS AS – Ventilasjon / ventilasjonsrister
Port-Service Øst AS -Garasjeporter
Optimera AS – Byggevarer / isolasjon
NCC Industry AS – Asfaltarbeider
NORFO – Ståldører
Seim gjerder AS – Flettverksgjerder
SIAS AS – Stålarbeider
Weland AS – Ståltrapp
Bryn Bygg AS – Boder

Nå skal vi feire ved å samles til GATEFEST 30. mai kl 17. Alle som vil delta kan melde seg på via denne lenken: https://forms.gle/2TNsAm67V735W3mH6Gressplener

Vi har sammen lagt store gressplener for å skape fine lunger i rundt oss. Disse må vi ta vare på sammen.
De to første ukene (27.mai – 9. juni) må vi trå minst mulig på gresset. Vi må vanne de dagene det ikke regner, men max 20 minutter per område. Klipping skal først gjøres etter 14 dager og da skal vi stille klipper høyt og slå bare litt og litt lavere, til gresset har slått god rot.

Beplantning

Det vil bli plantet litt busker rundt i området. Vi søker råd for hvilke busker som vil trives i de ulike miljø vi har rundt byggene. Noen som har kunnskap og tips, ta gjerne kontakt med garasjestyret.


HJELP!
Skulle uhellet være ute og en skade har skjedd på en annen bil, garasjen selv eller har du bare spørsmål knyttet til bruken av garasjen? Her er anbefalinger på hva du bør gjøre:

Skadet en annen bil? – Ta kontakt med eier, se gjerne listen ved døren hvem som eier plassen bilen står på.
Skade skjedd på garasjebygget? – Send en mail til Garasjestyret om det ikke krever umiddelbare tiltak. Må handling skje asap – ta kontakt med leder av Garasjelaget (Kirsti tlf: 918 88 055)


Bestilling av ladere

Bestilling av lader gjøres ved å send inn skjema via QR koden over.
Forhandlet pris 2024 er 20 000,-

CURRENT i stedet for Elaway.

Av ulike årsaker har Garasjestyret besluttet å gå bort fra Elaway som software leverandør, og har inngått avtale med CURRENT i stedet. Dette medfører ingen endringer i pris, gir samme funksjonalitet, har noen flere fordeler for administrasjon av løsningen og forhåpentlig litt bedre kundeservice

“Har vi valgt en kostbar lader?”

Vi har fått noen henvendelser ang prisen på laderne, da man har sammenlignet med andre ladere på markedet.
Ved en slik sammenligning er det viktig å vite forskjellen på hjemmeladere og på større felles parkeringsløsninger.

Vi har valgt Zaptec som leverandør, som i flere tester har scoret best.
Zaptec har to ladere. En hjemmelader (GO) som du har hjemme, på hytta eller tilknyttet boligen, samt en lader (Pro) som er en systemlader til større felles parkerings situasjoner. Disse kan ikke sammenlignes, da det er to helt forskjellige ladere.

Vi har et felles anlegg, og da kreves det smarte ladere som er satt i et system som gjør at ALLE vil få mulighet til lade, med samtidighetsfaktor lik 1 (at det lades samtidig på samtlige plasser).

Med GO ladere måtte det blitt èn kurs til hver plass, dvs. 84stk. kabel/rørklaser og 84 sikringer til kun ladere. Meget kostbart, lite estetisk, og lite fremtidsrettet fordi kapasiteten til laderne blir låst.

Med Pro ladere vil alle til enhver tid få ladet med den kapasiteten som til enhver tid er tilgjengelig, fordi laderne er satt i system og kommuniserer med hverandre, og vi er avhengig av last og fasebalansering når det er flere enn en som skal lade.

Smarte ladere, koster litt mer i seg selv, men totalt blir kostnad tilnærmet det samme. Vi får også et bedre produkt.
Dette betyr også at alle ladere som skal kobles på i ettertid må være systemladere, og vi oppfordrer sterkt at dette bestilles via garasjelaget.